fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaMilatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Paname Julie Lymberopulos, Gruzije Tamare Liluashvili, Japana Akira Imamure i Kube Leydea Ernesta Rodrigeza Hernandeza.

Iz Službe za informisanje predsjednika kazali su da je u odvojenim razgovorima u rezidenciji na Cetinju, Milatović ambasadorima poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa među državama.

Navodi se da je Milatović upoznao ambasadore sa aktuelnim prilikama u zemlji kao i osnovnim strateškim ciljevima Crne Gore: članstvom u Evropskoj uniji, jačanjem kredibilnosti unutar NATO saveza i dobrosusjedskih odnosa.

Dodaje se da je Miltović sa sagovornicima razgovarao i na temu snaženja političke i ekonomske saradnje u brojnim oblastima.

“Uz zahvalnost Milatoviću na prijemu, ambasadori su poručili da će tokom trajanja svojih diplomatskih mandata doprinositi daljem unaprjeđenju međudržavnih odnosa”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

uprava za statistiku, monstat, popis stanovništva, odlaganje, softver

Spoljnotrgovinska razmjena milijardu EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Ukupna spoljnotrgovinska robna razmjena Crne Gore u prva tri mjeseca, prema...