fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaVujošević stručni konsultant SC Derbija

Vujošević stručni konsultant SC Derbija

Podgorica, (MINA) – Trofejni stručnjak Duško Vujošević imenovan je stručnog konsultanta u košarkaškom klubu SC Derbi, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Navodi se da će prvi selektor crnogorske biti glavni koordinator svim trenerima i košarkašima mlađih kategorija.

Vujošević je najveći trag ostavio na klupi Partizana sa kojim je osvojio 22 trofeja, od čega pet titula u najjačem regionalnom takmičenju.

Vodio je i CSKA iz Moskve i Limož, a 2009. godine je proglašen za najboljeg trenera u Evroligi.

Vujošević je kazao da da se odlučio da pruži doprinos radu SC Derbija, kao stručni konsultant.

“Imam delikatan zadatak da pomognem trenerima kada je u pitanju selekcija i razvoj od mladjih kategorija, do posebno izazovnog perioda prelaska iz juniorske u seniorsku i da ostvarimo rezultat u mladjim kategorijama igrajući sa igračima koji imaju perspektivu”, rekao je Vujošević.

On je naglasio da Klub ima takav program stvaranja igrača, koji je bio njegova specijalnost u dosadašnjem radu.

“SC Derbi ima i adekvatne uslove da realizuje svoje ambicije. Prihvatio sam poziv i poslije jednogodišnje pauze se vraćam košarci, u onom kapacitetu u kojem mi to zdravstveno stanje dozvoljava. Nadam se da ćemo ovom saradnjom biti obostrano zadovoljni”, rekao je Vujošević.

Iz podgoričkog kluba saopšteno je da SC Derbi želi da u svojim redovima ima najtalentovanije košarkaše, kako iz regiona, tako i iz Evrope.

“Vjerujemo da ne postoji adekvatniji košarkaški trener od Duška Vujoševića. Kroz njegovu školu su prošla velika košarkaška imena koja su obilježila ili i dalje obilježavaju evropsku i svjetsku košarku”, piše u saopštenju SC Derbija.

Navodi se da klub želi da napravi najbolji stručni tim za razvoj mladih igrača.

“Vujošević je neko čije ime i reputacija to garantuju. On je sinonim za uspjeh”, rekao je sportski direktor SC Derbija Đuro Osojić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije