fbpx
NaslovnicaMina SportKošarkaNikolić: Cilj stvaranje vrhunskih igrača

Nikolić: Cilj stvaranje vrhunskih igrača

Podgorica, (MINA) – Kvalitetan rad sa talentovanom djecom i nastavak tradicije stvaranja vrhunskih košarkaša iz Nikšića glavni je zadatak košarkaškog kluba Montenegro, kazao je trener Bojan Nikolić.

On je istakao da je strategija kluba bazirana na radu sa mladima, da im se pruži prilika da igraju kroz mlađe selekcije i da se razvijaju kroz seniorsku košarku.

“Imamo talentovanu djecu, a to i potvrđuju ostvareni rezultati. U kadetima imamo skor 10-2 i izborili smo Superligu i plasman među 12 najboljih. U pionirima smo zabilježili šest pobjeda u sedam kola”, rekao je Nikolić agenciji MINA.

On je istakao da o kvalitetu rada najbolje potvrđuje interesovanje evropskih klubova za talentovanje igrače nikšićkog kluba.

“Za nekoliko igrača iz pionirske selekcije zaintersovani su jaki klubovi. U španskom Huventudu na probi je bio Rade Todorović i zadovoljio je. Za njega su zainteresovani i Budućnost, Crvena zvezda i Mega. Na meti Mege, osim Todorovića, su i Stefan Jelić i Nikola Vučković”, rekao je Nikolić.

On je naglasio da kroz seniorsku košarku žele da razvijaju mlade igrače i da su se na taj korak odlučili jer ne može svako dijete odmah poslije juniora da igra ABA ili Drugu ABA ligu.

“A kad to ne igra onda se izgubi. Ostvarili smo sa mladim igračima neočekivano dobar rezultat od devet pobjeda i dva poraza u Prvoj B ligi, što nas svrstava u favorite za ulazak u elitno crnogorsko takmičenje. Imamo najboljeg strijelca lige, Petra Višnjića, sa prosjekom od 28 poena”, rekao je Nikolić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...