fbpx
NaslovnicaMina SportCrnogorski stonoteniseri na pripremama u Temerinu

Crnogorski stonoteniseri na pripremama u Temerinu

Podgorica, (MINA) – Članovi stonoteniske paraolimpijske reprezentacije Crne Gore, Filip Radović i Luka Bakić prvi ciklus priprema za kvalifikacije i Paraolimpijske igre u Tokiju odradiće u Temerinu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Navodi se da crnogorski paraolimpijci treniraju pod nadzorom trenera Nikolaea Lupuleskog.

Trofejni stručnjak kazao je da je to prvo okupljanje, od četiri koliko je planirano do Paraolimpijskih igara.

Lupulesku je podsjetio da se Filip Radović već plasirao na Paraolimpijske igre kao treći senior svijeta, dok će Luka Bakić svoju šansu tražiti nastupom na Viner turniru u Laškom, od 3. do 5.juna sa kojeg direktno ide samo pobjednik.

“Izgledne šanse ima i za jednu od tri specijalne pozivnice – vajld kard, koju dodjeljuje bipartitna komisija, s obzirom da je trenutno 12.igrač na Svjetskoj rang listi. Jedan od osnovnih kriterijuma je uparivanje ekipa”, kazao je Lupulesku.

On je kazao da se na pripremama radi kvalitetno, dva puta dnevno.

“Uslovi rada su odlični sa izuzetno respektabilnim sparing partnerima, poznatim srpskim olimpijcem Žoltom Peteom, njegovim bratom Zoltanom i Lorencom Lupuleskom”, kazao je Lupulesku.

On je najavio da će Viner turniru u Laškom nastupiti i Slobodanka Gurešić klasa S 4, koja pripreme realizuje u Podgorici sa trenerom Čedomirom Damjanovićem.

Planirano je da će Bakić i Gurešić kao uvertiru za Viner imati na Masters turniru u Laškom od 29. maja do 1.juna.

Na Mastersu učestvovaće i Filip Radović.

Najčitanije