fbpx
NaslovnicaMina SportBokserski savez negirao optužbe Budvana

Bokserski savez negirao optužbe Budvana

Podgorica, (MINA) – Upravni odbor Bokserskog saveza negirao je optužbe Bokserskog kluba Budva da nije blagovremeno obaviješten o promjeni načina zaključivanja Ugovora o stipendiji.

U reagovanju Bokserskog saveza Crne Gore (BSCG) navodi se da je na zvaničnom sajtu 27. jula objavljeno da se potpisivanje ugovora odgađa zbog pandemije koronavirusa.

Budvanski klub juče je objavio da je devet stipendijsta dolazilo juče da potpišu stipendijske ugovore u Podgorici, ali da su zatekli zaključane kancelarije saveza.

“O tome koliko BK Budva prati rad svog nadležnog nacionalnog saveza govori podatak da i pored toga što su svim klubovima čiji su članovi stipendisti uredno dostavljeni stipendijski ugovori na potpis i na sajtu saveza objavljeno obavještenje dana 27. jula da će se odložiti potpisivanje stipendijskih ugovora koje je trebalo da bude održano dva dana kasnije”, piše u reagovanju.

Upravni odbor je optužio BK Budva da zlonamjerno ignoriše komunikaciju pri čemu ne informiše svoje članove da su im ugovori u stvari dostavljeni na potpis.

“U obavještenju Bokserskog saveza je navedeno da će svi stipendisti dobiti ugovore putem mejla kluba kako bi se obavilo potpisivanje. U skladu sa objavljenim obavještenjem na sajtu saveza, 27. jula svim klubovima su dostavljeni ugovori na potpis za svakog stipendistu pojedinačno”, piše u saopštenju.

Navodi se da je namjera budvanskog kluba da javnost dodatno dezinformiše i dodatno diskredituje rad saveza.

“Ako su članovi iz svih ostalih klubova već potpisali Ugovore o stipendiranju i iste dostavili savezu, kako drugačije shvatiti potez BK Budva, do namjernu zloupotrebu svojih članova zarad iznošenja neistinitih informacija, izlažući navedene sportiste dodatnom riziku u kontekstu novonastale situacije i epidemije KOVID-19”, piše u saopštenju.

Komentarišući optužbe BK Budva da neki takmičari nisu trebali da dobiju stipendiju, Bokserski savez ukazuje da je odabir takmičara za stipendiranje pripreman vrlo pažljivo i kao takav dostavljen Ministarstvu sporta i mladih koje je za njihovo stipendiranje izdvojilo 21,6 hiljada EUR.

“Bokserski savez svoje aktivnosti sprovodi transparentno i u cilju tačnog informisanja stojimo na raspolaganju svim zainteresovanim subjektima”, piše u saopštenju.

Navodi se da je budvanski klub prećutao javnosti u Crnoj Gori i da je za organizaciju Evropskog prvenstva za mlade u Budvi, koje je odgođeno zbog pandemije, kupio svu potrebnu opremu.

Najčitanije