fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU junu potrošnja veća šest odsto

U junu potrošnja veća šest odsto

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Domaćinstva su u junu potrošila 92.827 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko šest odsto više u odnosu na majsku potrošnju, odnosno 14 odsto više u odnosu na ostvarenu u istom prošlogodišnjem periodu.

“Prosječan junski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore iznosi 25,87 EUR”, navodi se u saopštenju Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 15,87 EUR, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 30,96 EUR.

Iz EPCG su kazali da će 70,38 odsto domaćinstava dobiti račun u vrijednosti do 30 EUR, od 30 do 50 EUR 18,12 odsto potrošača, od 50 do 100 EUR 9,81 odsto kupaca, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana kod 1,68 odsto kupaca.

“Majske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 54 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 200.333 kupaca”, kaže se u saopštenju.

Iz EPCG su napomenuli da će izvlačenje nagrada u nagradnoj igri “PLATI RAČUN ONLINE I AUTOMOBIL OSVOJI” biti organizovano u upravnoj zgradi EPCG u Nikšiću, 19. jula u 11 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije