NaslovnicaGlavna vijestSmijenjen izvršni direktor Luke Kotor

Smijenjen izvršni direktor Luke Kotor

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Pomorski kapetan Branko Kovačević smijenjen je u srijedu sa mjesta izvršnog direktora kompanije Luka Kotor, a za vršioca dužnosti imenovan Marko Radulović.

Većinski vlasnik ovog preduzeća je Opština Kotor, sa 57 odsto akcijskog kapitala.

Kovačević je smijenjen dok je u samoizolaciji, a o smjeni ga je obavijestila predsjednica Odbora direktora, Tatjana Stanovčić, koja je i predsjednica Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor, piše Dan.

“Tačno je da sam smijenjen. Telefonom me pozvala predsjednica Borda direktora i saopštila mi da će se sjednica održati i da će ona insistirati na mom razrješenju po sili zakona, jer sam napunio 67 godina života. Ja sam u penziji i iz penzije sam bio i imenovan na dužnost izvršnog direktora”, kazao je Kovačević.

On je Stanovčić rekao da postupa onako kako smatra da je po zakonu.

“Sada ste u prilici, imate većinu, samo ja sam u samoizolaciji. Ona je na to odgovorila ‘svi smo u samoizolaciji’. Po meni je samoizolacija jedna vrsta bolovanja, a ostavljam onima koji su donijeli odluku o mom razrješenju, da o tome razmisle”, saopštio je Kovačević za Dan.

On je dodao da će, kada dobije rješenje o razrješenju i bude mogao napustiti mjesto stanovanja, odnosno kada mu bude ukinuta mjera samoizolacije, odmah otići u preduzeće da preda dužnost.

Kovačević je na direktorsku poziciju postavljen u ime Demokratskog fronta, koji je uz Demokrate, Građanski pokret URA, Socijaldemokratsku partiju (SDP) i manjinsku podršku tri odbornika Socijalističke narodne partije (SNP), bio dio koalicije koja je u Kotoru vršila vlast od 2017. do juna prošle godine.

Najčitanije

koronavirus, presjek. zaraženi, iJZ

Registrovan 61 novi slučaj infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, registrovan 61 novi...