fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNaredne sedmice konferencija Zeleni dani 2020

Naredne sedmice konferencija Zeleni dani 2020

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Konferencija Zeleni dani 2020, koju organizuju Vlada, Privredna komora (PKCG) i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), održaće se on-lajn u ponedjeljak i utorak.

Iz Ministarstva nauke je saopšteno da će se na dvodnevnoj konferenciji Zeleni dani 2020 povezati pokretači promjena iz čitavog svijeta koji dijele strast prema stvaranju bolje i održivije budućnosti.

“Tokom konferencije razmotriće se izazovi i potreba prelaska sa lineralnog modela na model cirkularne ekonomije, nove strategije upravljanja resursima, razvoj novih poslovnih modela, upravljanje promjenama i inovacijama, a sve to uz maksimalno korišćenje prednosti novih tehnologija”, navodi se u saopštenju.

Ministarka nauke, Sanja Damjanović, biće učesnica drugog panela pod nazivom Inovacije za budućnost, koji će se održati u ponedjeljak.

Pored Damjanović, na tu temu govoriće i ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori, Alison Kemp i nezavisni ekolog, Viktor Simončić.

Panel će moderirati Dobrivoje Lale Erić iz srbijanskog Centra za promociju nauke, dok će uvodnu prezentaciju održati članica Upravnog odbora Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), Ana Trbović.

Prenos konferencije može se pratiti uživo na sajtu www.greendays.me, kao i na njihovim zvaničnim Facebook i Youtube kanalima.

Registracija je besplatna ali obavezna za sve one koji žele da postave pitanja.

Najčitanije