fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMinistarstvo ekonomskog razvoja poziva na vakcinaciju

Ministarstvo ekonomskog razvoja poziva na vakcinaciju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja apelovalo je na građane da iskoriste pristigle količine vakcina Sinofarm i Astra Zeneka i da se vakcinišu protiv koronavirusa, u cilju doprinosa zdravstvenoj zaštiti i bržem oporavku ugostiteljsko-turističke privrede.

“Imunizacija je jedini način da doprinesemo zdravstvenoj zaštiti zaposlenih i gostiju, a samim tim i bržem oporavku ugostiteljsko-turističke privrede i osigura uspješna turistička sezona koja je od velikog značaja za ekonomski oporavak Crne Gore”, smatraju u Ministarstvu.

Iz Ministarstva su pozvali sva zainteresovana preduzeća u turizmu i ugostiteljstvu da se prijave za dobijanje besplatne medicinske zaštitne opreme koja obuhvata zaštitne maske PP2 i PP3, vizire, zaštitne naočare i gumene kecelje, koje su naročito korisne zaposlenima u kuhinjskom dijelu ugostiteljskih objekata.

“Svi koji to žele se mogu prijaviti putem e-mail [email protected], uz napomenu koja vrsta i količina zaštitne opreme im je potrebna. Nakon prijave će u najkraćem roku biti obaviješteni o načinu preuzimanja opreme”, rekli su iz Ministarstva.

U tom Vladinom resoru su kazali da, poznajući medijski značaj za informisanost savremenog društva i uticaj na formiranje stavova, mišljenja i načina ponašanja, žele da i na taj način, zajednički, podrže sektor turizma i ugostiteljstva kako bi sačuvali i zdravlje i ekonomiju.

Najčitanije