fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Budvi 38,94 hiljade turista

U Budvi 38,94 hiljade turista

Budva, (MINA-BUSINESS) – U Budvi trenutno boravi 38,94 hiljade gostiju, što je na nivou prošle godine, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva (TOB).

“U hotelskom smještaju je registrovano 16,07 hiljada gostiju, u privatnom 21,09 hiljada, dok je u kampovima, odmaralištima i hostelima registrovano ukupno 949 gostiju”, rekli su iz TOB-a.

Prema podacima TOB-a i procjeni broja gostiju u privatnom smještaju na osnovu parametra iznesenog komunalnog otpada sa područja Opštine Budva, u tom primorskom gradu ukupno boravi blizu 60 hiljada gostiju, odnosno 11 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

“Ovaj broj gostiju predstavlja procjenu, odnosno broj registrovanih gostiju u hotelima, kampovima, odmaralištima i hostelima i procijenjen broj gostiju u privatnom smještaju”, objasnili su iz TOB-a.

Kada je u pitanju struktura stranih gostiju u hotelskom smještaju, najbrojniji su turisti iz Srbije, Izraela, Bosne i Hercegovine (BiH), Njemačke, Švajcarske, Egipta, Kazahstana, Turske, Velike Britanije, Francuske, Italije, Slovačke i Litvanije.

“Najbrojniji strani gosti u privatnom smještaju su iz Srbije, Rusije, Ukrajine, BiH, Njemačke, Poljske, Makedonije, Mađarske, Švedske i Bjelorusije”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, saobraćajne nezgode u Crnoj Gori

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih...