fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSrzentić od sjutra u zvaničnoj posjeti Sloveniji

Srzentić od sjutra u zvaničnoj posjeti Sloveniji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić, predvodiće crnogorsku delegaciju koja će od sjutra do četvrtka boraviti u zvaničnoj posjeti Ljubljani.

Posjeta će, kako je saopšteno iz Ministarstva, biti prilika za razmjenu mišljenja i iskustava u vezi sa prioritetnim aktivnostima dvije zemlje, posebno u oblasti digitalizacije i reforme javne uprave.

Ambasador Slovenije u Crnoj Gori, Gregor Presker pozvao je Srzentić da posjeti Sloveniju i razgovara sa partnerima u Vladi.

Imajući u vidu dobru saradnju sa resornim institucijama Vlade Slovenije, Srzentić će se susresti sa ministrom javne uprave Boštjanom Koritnikom, ministrom ekonomskog razvoja i tehnologije Zdravkom Počivalšekom, ministrom kulture Vaskom Simonitijem, i ministrom bez portfelja zaduženim za digitalnu transformaciju Mark Borisom Andrijaničem.

Takođe, imajući u vidu značaj Privredne komore i Digitalne koalicije u Sloveniji, Srzentić će se susresti sa predsjednikom Privredne komore Slovenije Nenadom Šutanovcem, i predsjednikom upravnog odbora slovenačke Digitalne koalicije Igorom Zorkom.

Pored toga, Srzentić će imati sastanke sa crnogorskim studentima i počasnim konzulom Crne Gore u Sloveniji, Vojom Kovačem.

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija je u fazi izrade niza strateških dokumenata, a prije svega Strategije reforme javne uprave, Strategije digitalne transformacije, Strategije saradnje sa NVO, Strategije informacione bezbjednosti, kao i niza pravih akata iz svoje nadležnosti.

“Planirani sastanci će biti prilika za razmjenu mišljenja u vezi sa prioritetnim aktivnostima dvije zemlje, unapređenjem bilateralne saradnje iz pomenutih resora, ali prilika da se razgovara na temu evropskih integracija u oblastima reforme javne Uprave i digitalizacije”, navodi se u saopštenju.

Razgovaraće se i na temu medija i medijske pismenosti, upravljanja javnim servisom, ali i o planovima za digitalnu transformaciju i upravljanje digitalnom transformacijom kroz vrijeme i razvoju eUsluga, gdje će iskustva Slovenije biti od izuzetne koristi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije