fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra jednosatni štrajk upozorenja

Sjutra jednosatni štrajk upozorenja

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Izvršni odbor Sindikalne organizacije Instituta “Simo Milošević” organizovaće sjutra u deset sati jednosatni štrajk upozorenja.

Iz Sindikalne organizacije su objasnili da se štrajk organizuje zbog zadovoljenja profesionalnih i ekonomsko-socijalnih interesa, kao i činjenice da zaposlenima nijesu isplaćene zarade za septembar i oktobar, niti su im uplaćivani obavezni doprinosi za zdravstveno i penzijsko i osiguranje po osnovu nezaposlenosti, prenosi portal RTCG.

Štrajkom upozorenja zaposleni zahtijevaju da im se najkasnije do 25. novembra isplate neizmirene zarade za septembar i oktobar, kao i da ih u najskorijem roku, a najkasnije do kraja mjeseca, Vlada upozna sa kratkoročnim i dugoročnim strateškim planovima vezanim za budućnost Instituta.

Oni traže i da Vlada preuzme dug prema Jugobanci, u iznosu od osam miliona EUR, i da se Opština Herceg Novi aktivno uključi u rješavanje nagomilanih problema sa kojima se suočava Institut i svi zaposleni u njemu.

Iz Sindikalne organizacije su upozorili da će, ukoliko se navedeni zahtjevi ne ispune, donijeti odluku o radikalizaciji mjera za zaštitu svojih prava i interesa, odnosno o pokretanju štrajka koji će trajati do ispunjenja uslova.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije