fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProgram ekonomskog državljanstva donio brojne benefite

Program ekonomskog državljanstva donio brojne benefite

Brisel, (MINA-BUSINESS) – Program ekonomskog državljanstva donio je brojne benefite, pri čemu ne može da se ospori 70 miliona EUR direktnih uplata u budžet, kao i preko 300 miliona indirektnih plaćanja u prethodnom periodu, saopštio je premijer Dritan Abazović.

On je novinarima, nakon Evropskog molitvenog doručka u Briselu, kazao da su to za Crnu Goru ozbiljne cifre i velika pomoć i građanima i privredi.

„Program je donio velike benefite. Možda bi ga oblikovali na malo drugačiji način da smo bili u situaciji, ali niko ne može da ospori da smo 70 miliona imali direktnih uplata u budžet, a preko 300 miliona indirektnih plaćanja u prethodnom periodu, koji nijesu bili dio budžeta. Oni će biti dio budžeta za narednu godinu“, rekao je Abazović.

On je naveo da su u Vladi više puta govorili da će program ekonomskog državljanstva da se završi 31. decembra.

Abazović je naveo da mu nije strana, niti je u konfrontaciji sa izjavom ministra finansija, Aleksandra Damjanovića, jer moraju da brinu o budžetu.

„Nijesmo mogli da znamo da će da se desi agresija na Ukrajinu ili velika energetska kriza koja je najmanje pogodila Crnu Goru za sada, ali je definitivno učinjela veliku inflaciju svugdje u Evropi, ne samo u Crnoj Gori“, rekao je Abazović.

On je poručio da je stvaranje nove vrijednosti prihoda izuzetno važno i potpuno je posvećen tome da urade ono što je njihov dio posla.

“Nije nelogično da imamo još neki zahtjev prema Evropskoj komisiji koji bi nam omogućio da lakše prevazilazimo situaciju kada je u pitanju održivost javnih finansija”, rekao je Abazović.

On je kazao da bi želio da razgovara sa Evropskom komisijom (EK) vrlo otvoreno, ali da imaju mogućnost da objasne zašto su se neke odluke donosile u prethodnom periodu i kako mogu olakšati situaciju u narednom periodu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije