fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProcjena imovine Budvanske rivijera veća za 55 miliona EUR

Procjena imovine Budvanske rivijera veća za 55 miliona EUR

Budva, (MINA-BUSINESS) – Procjena imovine Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera veća je za 55 miliona EUR, saopštili su iz te kompanije.

Oni su kazali da je Odbor direktora, na sjednici u ponedjeljak, jednoglasno utvrdio Predlog analize fer vrijednosti nepokretnosti, zemljišta i opreme kompanije na 2. januar prošle godine.

„Efekat analize podrazumijeva procjenu uvećanja vrijednosti imovine Budvanske rivijere za oko 55 miliona EUR. Dosadašnja neto knjigovodstvena vrijednost imovine iz 2018. godine iznosila je 134,24 miliona EUR, dok nova fer procijenjena vrijednost iznosi čak 189,54 miliona EUR“, navodi se u saopštenju kompanije.

Najveći procenat uvećanja odnosi se na uvećanje vrijednosti zemljišta i to u apsolutnom iznosu od oko 40,96 miliona EUR, zatim građevinskih objekata oko 12,91 milion, instalacija oko 450 hiljada, opreme sa vozilima 939 hiljada i nematerijalne imovine oko 31 hiljadu EUR.

„Budvanska rivijera je bila u obavezi da sprovede postupak procjene imovine za potrebe finansijskog izvještavanja, a u skladu sa Zakonom o računovodstvu i Međunarodnim računovodstvenim standardima. Procjenu imovine je radila renomirana kompanija PriceWaterhouseCoopers Consulting“, objasnili su iz kompanije.

Takođe, kako su dodali, Odbor direktora je na sjednici informisan da će Budvanska rivijera preduzeti sve potrebne pravne radnje u cilju povraćaja otpremnine od bivšeg predsjednika Odbora direktora, Saše Radovića, a koju mu je kompanija 2021. godine isplatila po osnovu zaključenog sporazuma o prestanku radnog odnosa.

Odbor direktora Budvanske rivijere čine predsjednik Mijomir Pejović, Ivana Đurović i Sonja Kuljača, kao predstavnici državnog kapitala, i Vladimir Sekulić i Jovan Purar kao predstavnici MKG Properties.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije