fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodgorički gimnazijalci posjetili CBCG

Podgorički gimnazijalci posjetili CBCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Učenici Gimnazije „Slobodan Škerović“ razgovarali su danas sa guvernerkom Centralne banke (CBCG) Irenom Radović o nadležnostima te institucije, važnosti bankarskog sektora, zelenoj tranziciji, novim trendovima u oblasti finansijske tehnologije, kao i o brojnim drugim ekonomskim temama.

Iz CBCG je saopšteno da je susret sa gimnazijalcima, koji je organizovan u sklopu Svjetske nedjelje novca, imao za cilj da se mladima približi uloga vrhovne monetarne institucije i pojasne njene najvažnije nadležnosti.

Odabrana tema i način izlaganja prilagođen uzrastu posjetilaca, kako su naveli, pokazali su se veoma inspirativnim, pa je događaj obilježila intenzivna diskusija i veliki broj pitanja upućenih Radović i njenim saradnicima.

„Kao budući akteri ekonomskog i društvenog života u Crnoj Gori, podstičemo vas da stalno proširujete svoja znanja, koristeći moderne tehnologije koje su vam na raspolaganju“, istakla je Radović, posebno naglasivši potrebu usvajanja finansijskih znanja i odgovornog i informisanog pristupa ličnim finansijama.

Gimnazijalci su poručili da su veoma zadovoljni razgovorom sa guvernerkom i njenim timom, te da im je posjeta CBCG bila izuzetno zanimljiva i poučna.

Kao društveno odgovorna institucija, CBCG se zalaže za unapređenje finansijske pismenosti među mladima i redovno osmišljava i realizuje brojne edukativne aktivnosti, poput današnje.

Svjetska nedjelja novca je globalna manifestacija koja se sprovodi u 176 zemalja svijeta, sa ciljem promocije finansijske pismenosti i ekonomskih znanja i vještina među djecom i mladima. Ove godine se realizuje pod sloganom Čuvaj svoj novac, osiguraj budućnost.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije