fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPostoje preduslovi za razvoj preduzetništva

Postoje preduslovi za razvoj preduzetništva

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Cetinje ima dobre preduslove za razvoj preduzetništva i malih i srednjih preduzeća, uz podsticajne mjere i dobru poslovnu klimu, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice, Aleksandar Kašćelan.

On je danas razgovarao sa ambasadorom Belgije u Crnoj Gori, Konradom Adamom, o mogućnostima privredne i saradnje u oblasti kulture, kao i o učešću belgijskih kompanija na manifestacijama koje organizuje Prijestonica.

Kašćelan je na sastanku predstavio poslovne potencijale Cetinja, posebno mogućnosti koje se otvaraju otkako je Prijestonica kupila kompleks nekadašnje Elektroindustrije Obod. On je sa ambasadorom obišao i dio te imovine.

Adama je interesovala mogućnost da biznis zona Obod postane slobodna zona, o čemu se, kako je kazao Kašćelan, razmišlja u lokalnoj upravi.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnosti da naredne godine na Cetinju bude organizovana proslava 21. jula – Nacionalnog praznika Belgije, i da tom prilikom bude obilježeno 110 godina od otvaranja belgijskog poslanstva u Crnoj Gori.

Razgovarano je i o potencijalnom učešću belgijskih kompanija na Montenegro Beer Festu.

Najčitanije