fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPenzioneri KAP-a sjutra ispred Skupštine

Penzioneri KAP-a sjutra ispred Skupštine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Penzioneri Kombinata aluminijuma (KAP) nastaviće od sjutra proteste ispred zgrade Skupštine od deset sati, uz poštovanjem propisa usljed koronavirusa.

Predstavnik penzionera KAP-a, Nikola Raković, kazao je da će nekadašnji zaposleni pratiti realizaciju njihovih zahtjeva u vezi sa otpremninama i isplatom u ovoj godini i javne rasprave o zakonu za otpremnine koji je uradilo Ministarstvo ekonomskog razvoja.

„Obavještavamo penzionere ukoliko je Skupština počela sa radom u zgradi parlamenta naša okupljanja će biti svekodnevna sa početkom deset sati“, naveo je Raković.

On je kazao da imaju ogroman broj razloga da ne odustaju od svojih planiranih mirnih protesta i radikalizacije sve do isplate njihovih otpremnina u ovoj godini.

„U susret javnoj raspravi o ponuđenom zakonu Ministarstva za otpremnine molimo sve penzionere kojima su umanjene otpremnine u visini hiljadu EUR za njih 56 i dvije hiljade EUR za njih 262 da dođu na protest i iznesu svoje mišljenje u vezi sa tim“, rekao je Raković.

On je tražio i da penzioneri, ukoliko je došlo do promjene njihovog žiro računa, dostave novi, kao i da invalidi donesu potrebnu dokumentaicju iz koje se može potvrditi stepen njihove invalidnosti.

Bivši radnici KAP-a, njih 420, koji su u drugoj polovini 2013. godine bili primorani da napuste kompaniju zbog pokretanja stečaja, nekoliko godina čekaju isplatu otpremnina, od kada se redovno okupljaju u znak protesta. Radi se o otpremninama u iznosu od 5,45 miliona EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Partizan, Liga konferencija, žrijeb, Šerif

Sjutra utakmice 27. kola

Podgorica, (MINA) - Utakmicama 27. kola, nakon dvonedjeljne pauze, sjutra će biti nastavljeno takmičenje...