fbpx
29.9 C
Podgorica
August 10, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessOtvaranje sezone na skijalištima 18. decembra

Otvaranje sezone na skijalištima 18. decembra

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Skijališta Crne Gore spremno dočekuju predstojeću zimsku turističku sezonu čije otvaranje je planirano 18. decembar, najavila je pomoćnica direktora tog preduzeća, Nataša Pajović.

Ona je kazala da je sredinom mjeseca planirano puštanje u rad žičare K8 i skijaške infastrukture, dok se ovih dana očekuje povezivanje žičare K7 na elektro-energetsku infrastrukturu, nakon kojeg slijedi probno tesiranje i njeno puštanje u funkciju.

“Kada se žičara K7 pusti u funkcju skijališta Kolašin 1600 i 1450 funkcionisaće objedinjeno i tada ćemo raspolagati sa 45 kilometara skijaških staza i biti konkuentni skijalištima u regionu”, rekla je Pajović agenciji CGNews.

Ona je dodala da će od ove godine u Ski centru Kolašin 1600 u ponudi biti i traka za početike, dok se intezivno radi na proširenju kapaciteta parking mjesta.

“Ove godine na rasplaganju će biti dodatnih 400 parking mjesta dok će ski rent nuditi novu visokokvalitetnu opremu”, kazala je Pajović.

Ona je navela da će do zvaničnog otvaranja sezone za posjetioce biti otvoren restoran Trogava i sankalište za najmlađe.

Pajović je podsjetila da Skijališta imaju potpisane ugovore sa Skijalištima Srbije i Olimpiskim centrom Jahorina, tako da svi kupci sezonskog ski pasa dobijaju vaučer za trodnevno skijanje u tim centrima.

Ona je saopštila da Skijališta kontinuirano rade na promociji, pa su tako svoju ponudu predstavila na sajmu turizma u Tirani, dok su u saradnj sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO) ugostili grupu turoperatora iz Albanije.

“To je posebno značajno, jer veliki broj turista koji posjćuju Ski centar dolazi upravo iz Albanije, a dobru posjetu turista sa tog tržišta očeujemo i ove sezone”, rekla je Pajovć.

Predstavnica agencije Škodra, Irjada Sulja, navela je da očekuje da će i ove godine ostvariti značajnu posjetu, jer je interesovanje albanskih turista za ponudu Kolašina veliko.

Predstavnica agencije Dea lines iz Drača, Arijana Isaku, saopštila je da za Kolašin vlada veliko interesovanje, te da su oni već imali grupu koja je tokom sedmice boravila u tom zimskom centru.

“Vidim da se ovaj Ski cetar razvija i mislim da ćemo proširiti ponudu i dovoditi još veći broj turista iz Albanije. Udaljenost i ponuda vas čini idealnom lokacijom za naše klijente”, rekla je Isaku.

Predstavnica NTO, Vesna Kazić Šćepanović, kazala je da je u okviru studijske posjete turoperatora iz Albanije organizovana radionivca B2B u hotelu Palas gdje su goste upoznali sa ponudom primorja i centralne regije, dok ih u Rožajam očekuje slična radionica kako bi se bolje upoznali sa ponudom sjevera.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije