fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOgraničenje cijene peleta od sjutra na snazi

Ograničenje cijene peleta od sjutra na snazi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odluka Vlade kojom se ograničava cijena peleta objavljena je u Službenom listu i sjutra stupa na snagu, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Iz tog resora podsjetili su da je na njihov predlog, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, prodajna cijena peleta ograničena na maksimalno 269 EUR po toni kod proizvođača i 320 EUR u trgovini na malo.

Od proizvođača je, kako su naveli, traženo i da 15 odsto proizvodnje opredijele za crnogorsko tržište.

„Dopunom Odluke o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, Crna Gora postaće najkonkurentnija zemlja u regionu po pitanju cijene peleta“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da godišnja proizvodnja, prema podacima Monstata, iznosi 80-90 hiljada tona, dok su domaće potrebe oko 20 hiljada tona.

“Stanje na tržištu peleta i značajan porast cijena tog proizvoda u odnosu na prethodnu godinu uslovili su potrebu za donošenjem privremene mjere od strane Vlade, kako bi se zaštitio životni standard građana, posebno u vrijeme pribavljanja neophodnih zaliha za predstojeću sezonu grijanja”, rekli su iz Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije