fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNajbolji nagrađeni odlaskom na Slush konferenciju

Najbolji nagrađeni odlaskom na Slush konferenciju

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Ambasada Finske obezbijedila je ulaznice za crnogorske timove za vodeću svjetsku konferenciju za start up-ove, Slush, koja od 30. novembra do 1. decembra održava u Helsinkiju.

Ulaznice su crnogorskim timovima dodijelili predstavnici Ambasade Finske, Janne Sykko i Igor Madžarević, na svečanosti koju je u Nikšiću organizovao Inovaciono preduzetnički centar (IPC) Tehnopolis.

Na Slush će ići dva prvorangirana tima sa Demo dana BootCampa, organizovanog u okviru predakceleracijskog programa BoostMeUp.

Program sprovodi konzorcijum koji čine Tehnopolis, Naučno tehnološki park Crne Gore, Univerzitet Crne Gore, Crnogorski Telekom i Naučno tehnološki park Beograd.

Svi troškovi puta za nagrađene timove biće pokriveni kroz ovaj program, koji je kofinansiran od Fonda za inovacije Crne Gore.

Nagrađeni timovi su My Turn, koji će u Helsinkiju predstavljati Ivana Gazivoda, i tim Deltahes, sa predstavnikom Aleksandrom Dukovićem.

Slush predstavlja vodeću evropsku start up i tehnološku konferenciju, koja je fokusirana na osnivače.

Ona takođe nosi prestižno priznanje kao jedna od pet najboljih start up konferencija u svijetu, privlačeći svake godine preko pet hiljada osnivača, tri hiljade investitora i mnoge fondove preduzetničkog kapitala.

Rukovodilac BoostMeUp programa, Željko Lučić, kazao je da će to biti vrijedno i jedinstveno iskustvo za predstavnike crnogorskih start up-ova, koji će imati mogućnost da se povežu sa globalnim liderima u industriji i razmijene ideje sa vodećim svjetskim preduzetnicima.

Sykko je saopštio da mu je drago što ima priliku da zajedno s kompanijama poput Tehnopolisa i Fonda za inovacije pruži priliku za dva tima da posjete njegovu zemlju i prisustvuju globalno poznatoj konferenciji Slush.

Izvršna direktorica Fonda za inovacije, Bojana Femić Radosavović, ocijenila je da su ovakve prilike zaista značajne za crnogorske start up-ove.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije