fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMilačić: Sistemski pomoći radnicima koji su bili taoci tajkuna

Milačić: Sistemski pomoći radnicima koji su bili taoci tajkuna

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prava Crna Gora će, prema riječima njenog predsjednika Marka Milačića, uraditi sve da dođe do izmjena Zakona o stečaju, kako bi se sistemski pomoglo radnicima koji su, kako tvrdi, bili taoci tajkuna.

Milačić, koji je i poslanik u Skupštini, razgovarao je sa predstavnicima sindikalne organizacije radnika Kombinata aluminijuma (KAP) u stečaju, na čelu sa Radomanom Milićem.

“Na sastanku u kancelarijama Prave predočen je nezavidan i neravnopravan položaj radnika u proteklih osam godina, koji su zahvaljujući robovlasničkom Zakonu o stečaju ostali bez beneficiranog radnog staža koji im po sistematizaciji pripada”, navodi se u saopštenju Prave.

Milačić je rekao da Prava, kao dio odgovorne parlamentarne većine, želi da pomogne svakom ko je uskraćen u ostvarivanju svojih prava.

“U narednom periodu ćemo tražiti najbolje rješenje za ovu situaciju. Nedopustivo je za Crnu Goru, a to je veliki naslijeđeni problem, da su radnici zakinuti za beneficirani radni staž, što moramo sistemski riješiti”, naveo je Milačić.

Prema njegovim rijelima, radnici su dugo vremena bili taoci svakojakih tajkuna čiji je cilj, kako tvrdi, bio samo isisavanje bogatstva, dok su se prava radnika besprizorno gazila.

“Zato je naš urgentni zadatak da to što prije ispravimo i po pitanju radnika KAP-a, ali i svih drugih koji dijele slične problem“, zaključio je Milačić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...