fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMartinović: Znanje i iskustvo dijaspore značajni za razvoj Crne Gore

Martinović: Znanje i iskustvo dijaspore značajni za razvoj Crne Gore

Njujork, (MINA-BUSINESS) – Znanje i iskustvo crnogorske dijaspore značajni za razvoj Crne Gore, poručio je ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović.

“Crna Gora će učiniti sve da vam olakša poslovanje na našem tržištu, da optimalno zaokružite vaše investicije”, kazao je Martinović na sastanku sa crnogorskom dijasporom u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), organizovanim u okviru posjete predstavnika Ministarstva Sajmu turizma u Njujorku.

On je naveo da su znanje i iskustvo dijaspore u zapadnom svijetu velika prednost za razvoj domovine.

“Danas u Crnoj Gori postoji nekoliko razvojnih stubova, a jedan od njih je turizam, koji je u nadležnosti našeg Ministarstva”, rekao je Martinović.

On je dodao da je formiranje resora u čijoj nadležnosti je razvoj sjevera dokaz posvećenosti Vlade.

Martinović je kazao da se taj razvoj ne odnosi samo turizam, već i poljoprivredu, energetiku i druge privredne grane gdje postoji mogućnost saradnje i koje su prilika za investicije.

On je rekao da Crna Gora ima veliku šansu i otvoren put ka EU i pozvao sve da budu saradnici i partneri u njenom razvoju.

Martinović je, govoreći o odlasku crnogorskih građana u SAD, rekao da, uprkos tome što su u potrazi za boljim životom otišli iz matične zemlje, oni nijesu zaboravili svoje korjene i Crnu Goru.

„Zato ova Vlada sa poštovanjem i divljenjem prema svima vama izražava zahvalnost na vašem dosadašnjem trudu i želji da pomognete svojoj otadžbini”, poručio je Martinović.

On je dodao da je u prethodnom periodu dosta bilo „ispraznih priča“, kao i da će ova Vlada i resorno Ministarstvo uvažavati samo rezultate.

Predstavnici dijaspore poručili su da će nastaviti da predstavljaju Crnu Goru u SAD-u na najbolji mogući način, kao i da vjeruju da će u ovoj Vladi naći strateškog partnera.

Oni su kazali da bi trebalo da budu u stalnom kontaktu, jer je to jedini način da se uvidi gdje su poslovne barijere i koji su prioritetni projekti za ulaganje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije