fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMark Anžur novi direktor ToMontenegra

Mark Anžur novi direktor ToMontenegra

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je na današnjoj sjednici izabrala slovenačkog stručnjaka Marka Anžura za novog izvršnog direktora nacionalne avio-kompanije ToMontenegro.

Vlada je prethodno razriješila dužnosti dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora ToMontenegra, Sašu Radovića.

Anžur je iskustva u avijaciji počeo da stiče u aprilu 2012. godine kada je postao glavni komercijalista u slovenačkom avio-prevozniku Adria Airways. U decembru iste godine postao je izvršni direktor i predsjednik borda direktora te kompanije, gdje se zadržao sve do marta 2016. godine. U kompaniji je u septembru 2019. godine zvanično proglašen bankrot.

Nakon odlaska iz Adrie, Anžur je bio menadžer ili konsultant u kompanijama Stobart Air, Stobart Air Holdings i UNEX Management Consulting iz Hamburga, koja se bavi konsaltingom u vazduhoplovstvu, gdje radi i sada i gdje je njegova pozicija navedena kao partnera.

Premijer Dritan Abazović je kazao da je završen konkurs u ToMontenegru i zahvalio prethodnom direktoru na saradnji.

„Sad smo dobili čovjeka koji nije iz Crne Gore, mislim da je dobro da probamo malo sa strancima i da je dobro da u kontekstu turističke sezone avio-kompanija nastavi da radi kao što je do sada slučaj i da bilježi jako dobre rezultate“, naveo je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije