fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKongresna ponuda Crne Gore na sajmu IBTM World u Barseloni

Kongresna ponuda Crne Gore na sajmu IBTM World u Barseloni

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski kongresni biro u okviru Nacionalne turističke organizacije (NTO), u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstaviće ponudu destinacije na sajmu IBTM World, koji se održava u Barseloni.

Sajam je počeo u utorak i trajaće do sjutra.

Iz NTO su kazali da crnogorsku delegaciju predvode njena direktorica Ana Tripković Marković i direktorica Crnogorskog kongresnog biroa, Aleksandra Maksimović, koje će tokom sastanaka sa organizatorima događaja iz mnogih zemalja, sa akcentom na strateški važna tržišta, predstaviti kapacitete i prednosti Crne Gore za organizaciju poslovnih putovanja.

Prema riječima predstavnika NTO, zabilježeno je veliko interesovanje kako organizatora događaja za Crnu Goru kao destinaciju, tako i predstavnika crnogorske turističke privrede za učešće na sajmu.

Tripković Marković je saopštila da je Crna Gora destinacija koja ima izuzetan potencijal za poslovni turizam.

„U tom segmentu konkurentske prednosti destinacije su brojne, počevši od unaprijeđene ponude hotela kategorije četiri i pet zvjezdica i otvaranja luksuznih turističkih rizorta i renomiranih hotelskih brendova koji raspolažu potrebnim sadržajima i opremom koja može da odgovori i najzahtijevnijoj klijenteli, preko mediteranske klime koja pruža mogućnosti za organizaciju događaja tokom cijele godine, nesvakidašnjih potencijala za organizaciju nezaboravnih specijalnih događaja, do činjenice da je na oko svega dva sata leta udaljenosti iz većine evropskih centara“, rekla je Tripković Marković.

Ona je dodala da je za Crnu Goru razvoj tog vida turizma posebno važan sa aspekta produženja sezone i stvaranja cjelogodišnje turističke destinacije i generisanja većih prihoda od turizma, imajući u vidu činjenicu da se poslovna putovanja realizuju u periodu van glavne turističke sezone, te da turista na poslovnom putovanju troši značajno više od prosječnog.

Na štandu Crnogorskog kongresnog biroa NTO ponudu predstavljaju lokalna turistička organizacija Tivta, hotelska grupa Montenegro Stars, kao i turističke agencije Talas M, Explorer i Montenegro in Style.

Direktorica Turističke organizacije Tivat, Danica Banjević, kazala je da oni prvi put predstavljaju objedinjenu ponudu grada na međunarodnom MICE sajmu.

„Strategijom razvoja turizma naše opštine ova vrsta turizma prepoznata je kao jedna od ključnih za razvoj Tivta kao visokokvalitetne turističke destinacije. Tivat je ove godine uvršten i u top deset najboljih (MTLG) kongresnih destinacija srednje kategorije. Danas smo bili u prilici da čujemo da će održivost i bezbjednost, pored inovacija, biti ključni trendovi prilikom izbora destinacija za organizaciju poslovnih događaja“, rekla je Banjević.

Ona je dodala da su strateškim pristupom, koji se odnosi na sertifikaciju destinacije i biznisa u oblasti održivosti, na dobrom putu da u narednom periodu budu još atraktivniji međunarodnim organizatorima događaja.

Direktorica agencije Talas M, Snežana Vejnović, ocijenila je da je potreba ljudi da se sastaju veća nego ikada, te da se tokom sajma osjeća pozitivna klima po pitanju poslovnih putovanja.

„Prednost je što je Crna Gora već prepoznata kao atraktivna destinacija za incentive putovanja. Imamo konkretne upite agencija, a sastali smo se i sa klijentima sa kojima već sarađujemo, kako bismo dogovorili detalje vezano za već potvrđene grupe“, navela je Vejnović.

Predstavnica Hotelske grupe Montenegro Stars, Spasenija Kika Purić, rekla je da sajam u Barseloni za tu kompaniju predstavlja jedan od najvažnijih B2B sajmova te vrste, posebno sa aspekta produženja glavne sezone.

„Raduje nas da su buyer-i najpoznatijih MICE agencija na sastancima iskazali veliko interesovanje za Crnu Goru, te organizaciju najrazličitijih vrsta događaja. Vjerujemo da ćemo u narednom periodu, a prije svega odgovornom Covid politikom pokazati da je Crna Gora spremna da dočeka goste te vrste“, saopštila je Purić.

IBTM je vodeći globalni događaj specijalizovan za poslovna putovanja, odnosno događaje iz oblasti MICE turizma, koji se već više od 30 godina održava u Barseloni, sa ciljem da inspiriše organizatore događaja da svojim klijentima pruže izuzetna iskustva.

S obzirom na to da okuplja preko 15 hiljada profesionalaca i organizatora događaja, uključujući kongresne biroe, hotele, avio kompanije, DMC, PCO, specijaliste za event menadžment, iz više od 100 zemalja svijeta, učešće na tom sajmu je svojevrsna prilika za uspostavljanje kontakata i umrežavanje u pravcu ostvarivanja boljih poslovnih rezultata.

Iz NTO su naveli da kroz edukativni program koji podrazumijeva širok spektar inovativnih, kreativnih i najsavremenijih sesija koje vode vodeći stručnjaci u MICE industriji, sajam nudi mogućnost za upoznavanje sa ključnim trendovima u toj oblasti, inovacijama, tehnologijom i iskustvima profesionalaca.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije