fbpx
NaslovnicaMINA BusinessFormirati radne grupe koje će raditi na analizi Zakona o fiskalizaciji

Formirati radne grupe koje će raditi na analizi Zakona o fiskalizaciji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Vlade i Advokatske komore dogovorili su danas na sastanku da treba formirati paritetne radne grupe, koje će do kraja godine raditi na analizi Zakona o fiskalizaciji, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

“Radne grupe će napraviti analizu svih elemenata Zakona, uključujući njegov naziv, sadržinu i druga pravna rješenja, koja će u cjelosti uvažiti specifičnosti advokatske djelatnosti propisane članom 21 Ustava”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su kazali da je sastanak protekao u konstruktivnoj razmjeni mišljenja i da su se nakon diskusije strane saglasile u nekoliko budućih koraka.

Sa predstavnicima Advokatske komore sastali su se ministar unutrašnjih poslova i rukovodilac Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, Sergej Sekulović, državni sekretar u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava, Boris Marić, vršilac dužnosti direktora Uprave prihoda i carina, Aleksandar Damjanović i državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Janko Odović.

Sastanku je prisustvovala i generalna direktorica u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Bojana Bajić, savjetnik potpredsjednika Vlade Ivo Šoć i savjetnik ministra u MUP-u, Darko Vujović.

Ispred Advokatske komore sastanku su prisustvovali njen predsjednik Zdravko Begović i advokati Veselin Radulović, Vladan Bojić, Goran Rodić, Danilo Mićović i Nebojša Asanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije