NaslovnicaMINA BusinessEvropa sad potrebna građanima sada

Evropa sad potrebna građanima sada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program Evropa sad potreban je građanima sada, jer se njihov standard mora hitno poboljšati, rekao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

On je kazao da su saglasni sa Međunaordnim monetarnim fondom (MMF) da je program reformi hrabar potez, ali i neophodan, zato što mogu i moraju zaustaviti odliv mladih i omogućiti građanima da benefite osjete što prije.

“Crna Gora više nema vremena za gubljenje, jer smo izgubili decenije i siti smo obećanja na dugom štapu”, napisao je Spajić na Tviteru /Twitter/.

On je kazao da je preporuka MMF-a da se program sprovodi fazno, ali da radi kompletne slike treba podsjetiti na njihove prošlogodišnje preporuke.

Kako je naveo, na početku mandata ove Vlade, MMF je prognozirao tri puta manji rast ekonomije nego što će izvjesno biti u ovoj godini.

“Takođe, smatrali su da nema investitora zainteresovanih za crnogorske obveznice (za čije emitovanje sad kažu da je bila dobra odluka), i da bi trebalo ići u fiskalnu konsolidaciju smanjenjem plata i penzija (koje mi nismo smanjili)”, naveo je Spajić.

Spajić je dodao da cijene mišljenje MMF-a, ali da su im isključivi prioriteti mišljenje i potrebe crnogorskih građana, uz fiskalno neutralni efekat i finansijsku stabilnost.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije