fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrnoj Gori na raspolaganju treća tranša od 20 miliona kineskih juana

Crnoj Gori na raspolaganju treća tranša od 20 miliona kineskih juana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović i ambasador Kine, Fan Kun potpisali su Sporazum kojim se na raspolaganje Crnoj Gori stavlja treća tranša od 20 miliona kineskih juana, u okviru projekta rekonstrukcije mosta preko Đurđevića Tare.

Sporazum je potpisan u skladu sa ranije zaključenim ugovorom, uz ispoljena očekivanja da će se realizacija ovog projekta ubrzati u narednom periodu.

Oni su, kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, tokom sastanka razgovarali o mogućnostima produbljivanja saradnje između dvije države.

Sastanak je bio prilika da se konkretnije razgovara o dinamici realizacije tekućih projekata na kojima su prisutne kineske firme, sa posebnim osvrtom na rekonstrukciju mosta preko Đurđevića Tare, a na osnovu ugovora o donaciji Vlade Kine Crnoj Gori koji je potpisan 1. decembra 2020. godine.

“Sagovornici su se složili da pomenuti projekat jeste pravi simbol prijateljstva dvije države i može biti primjer realizacija donatorskih projekata ove vrste”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

EK: Izabrati predsjednika Vrhovnog suda

Podgorica, (MINA) – Izbor predsjednika Vrhovnog suda i napredak u izradi izmjena Zakona o...