fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBožović: Neophodna zaštita od zelenaških kamata za sve građane

Božović: Neophodna zaštita od zelenaških kamata za sve građane

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijalistička narodna partija (SNP) podržala je inicijativu Centralne banke (CBCG) u vezi sa rješavanjem problema previsokih kamata na stambene kredite, poručujući da je neophodna zaštita od zelenaških kamata za sve građane.

Poslanik SNP-a, Bogdan Božović, kazao je da su razgovori koje je guvernerka CBCG, Irena Radović, vodila sa Udruženjem banaka (UBCG) na temu rješavanja problema previsokih kamata na stambene kredite, dobar početni korak i da je dobro što se prepoznaje potreba za podrškom i zaštitom građana, a time i interesa države.

„Iako su nove mjere dobrodošle, ne smijemo zaboraviti na one građane koji su ranije uzeli stambene kredite i kojima su kamate i rate sada veće 50 odsto. Građani Crne Gore koji su u prethodnim godinama uzeli stambene kredite, sada na primjer umjesto 300 EUR plaćaju ratu čak 450 EUR. Ovo je posljedica velikog povećanja kamata od banaka“, naveo je Božović u saopštenju.

On je naveo da u SNP-u pozdravljaju razgovore, ali i očekuju od CBCG da usvoji konkretne mjere koje će zaštiti građane od zelenaških kamata.

„Neophodna su rješenja koja će ograničiti kako povećanje kamata od banaka, tako i sticanje nepravednog profita na račun građana. Nije problem profit za banke, ovo je pitanje zaštite naših građana od zelenašenja i interesa države“, poručio je Božović.

U SNP-u očekuju da CBCG i Radović rade u interesu građana i države i da neće ponavljati greške iz prošlosti kada su, kako tvrde u toj partiji, interesi banaka i korumpiranog režima bili u prvom planu.

„Ohrabruje što nova guvernerka donosi promjene. SNP pruža podršku da se i budućem periodu nastavi sa konkretnim djelovanjem, koje će olakšati svakodnevicu građanima“, zaključio je Božović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije