fbpx
NaslovnicaGlavna vijestEskobar: Crna Gora i SAD nijesu samo prijatelji već i saveznici

Eskobar: Crna Gora i SAD nijesu samo prijatelji već i saveznici

Vašington, Podgorica, (MINA) – Sjedinjene Američke Države (SAD) i Crna Gora nijesu samo prijatelji već i saveznici, kazao je američki izaslanik za Balkan Gabrijel Eskobar na sastanku sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem.

Abazović, koji boravi u zvaničnoj pojseti SAD-u, sa Eskobarom je, kako je saopšteno iz Vlade, razgovarao o ukupnoj političkoj situaciji i odnosu nove administracije Amerike prema Zapadnom Balkanu.

Navodeći da će uskoro posjetiti Crnu Goru, Eskobar je, kako se navodi, istakao da SAD i Crna Gora nijesu samo prijatelji, već i saveznici.

“Abazović je naznačio da Crna Gora ostaje snažno na evroatlantskom kursu i da se snažno zalaže da Zapadni Balkan postane punopravni član Evropske unije”, kaže se u saopštenju.

U tom smislu, Abazović je, kako se dodaje, ukazao da Crna Gora želi najbolje međususjedske odnose na Zapadnom Balkanu i promjenu imidža regiona u međunarodnim okvirima.

“Abazović je istakao da Zapadnom Balkanu nedostaje svježina i da region treba nove lidere koji će promijeniti fokus sa nacionalnih i religijskih tema, na ekonomiju i teme koje su od životnog značaja stanovništva”, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je, govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, Abazović naglasio rezultate koje je Crna Gora postigla u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Naročito u suzbijanju šverca narkotika i cigareta, navodeći da se nova vlast susrela sa mnogim problemima koji su produkt korumpirane tridesetogodišnje vlasti”, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije