fbpx
NaslovnicaCrna GoraPosvećenost slobodarskoj tradiciji čvrst temelj moderne Crne Gore

Posvećenost slobodarskoj tradiciji čvrst temelj moderne Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Posvećenost slobodarskoj tradiciji, multietničnosti i multikonfesionalnosti čine čvrst temelj moderne i evropske Crne Gore, naveo je crnogorski predsjednik Milo Đukanović u čestitki povodom 21. jula – Dana Opštine Berane.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, Đukanović je Dan opštine Berane čestitao predsjednicima Opštine i Skupštine opštine, Tihomiru Bogavcu i Novici Obradoviću, odbornicima i svim građanima Berana uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Osamdeset godina od herojskog 13. jula, s ponosom se prisjećamo onih koji su u danima nakon prvog opštenarodnog ustanka u ratom porobljenoj Evropi, na sjednici Narodnooslobodilačkog odbora za Srez beranski, bez obzira na razlike u naciji, vjeri ili političkom ubjeđenju, dali bezrezervnu podršku borbi protiv fašizma“, navodi se u čestitki.

Đukanović je kazao da posvećenost slobodarskoj tradiciji, multietničnosti i multikonfesionalnosti i danas čine čvrst temelj moderne, evropske Crne Gore.

„Na nama i budućim generacijama je da čuvamo antifašističke vrijednosti utkane u crnogorsko biće i ne dozvolimo njihovo skrnavljenje“, poručio je Đukanović.

Kako je naveo, ovogodišnji praznik dočekuje se u uslovima dugotrajne pandemije COVID-19, čije posljedice upućuju na dodatno zajedništvo i preduzimanje mjera za sanaciju i brži i ravnomjerniji oporavak.

Tim naporima se, kako je rekao Đukanović, najodgovornije doprinosi adekvatnom valorizacijom raspoloživih resursa, djelotvornom politikom i strateškim razvojnim pristupom.

„Vjerujem da će takav pristup biti prepoznat od strane lokalnih vlasti i dodatno podstaknut na centralnom nivou“, naveo je Đukanović u čestitki.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije