fbpx
NaslovnicaCrna GoraLeposavić: Vlada neće pasti zbog mene

Leposavić: Vlada neće pasti zbog mene

Podgorica, (MINA ) – Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić kazao je da njegovim eventualnim razrješenjem sa te funkcije Vlada neće pasti.

Leposavić je, u intervjuu za Radio-televiziju Srbije, rekao da državni organi, a prije svega Skupština, odlučuju o tome da li će se okončati njegovo ministrovanje.

On je istakao da neće podnijeti ostavku jer je siguran da je njegov stav ispravan i važan.

“Ne razmišljam o tome da podnesem ostavku zato što znam vrlo dobro i osećam da sam u pravu, da je razlog mog istupanja dobar i pravedan i da je u korist svih, konačno onog što je moj zadatak – pomirenje i poboljšanje međuljudskih, međuetničkih odnosa zbog toga bez obzira na sumnje koje postoje”, naveo je Leposavić.

Prema njegovim riječima, pobjeda na parlamentarnim izborima prvi put je omogućila da se demokratski smijeni režim, i da Crna Gora dobije prvu demokratsku vladu.

Leposavić je rekao da njegovim eventualnim razrješenjem Vlada neće pasti i podsjetio da je iz najbrojnije koalicije parlamentarne većine ranije saopšteno da ne planiraju da ruše Vladu.

“Ono što bi moglo da padne su pojedinačne maske. Dakle, pale bi maske i eventualno legitimiteti i rejtinzi pojedinih političara ili pojedinih poslanika, ili pojedinih političkih grupa”, kazao je Leposavić.

On je istakao da u najboljoj namjeri obavlja svoju funkciju i radi ono za šta je školovan, i da će nastaviti tako dok ga parlament ne razrješi.

Govoreći o sednici Skupštine kada je dobio pitanje “da li je lično spreman da prizna zločin genocida u Srebrenici”, Leposavić je kazao da je znao da je pitanje zlonamerno, ali da je pokušao u najboljoj namjeri da odgovori.

“Počeo sam svoj odgovor time da ja ne negiram zločin genocida u Srebrenici, niti da na to imam pravo. Gdje sam ja mislio da je to za pristojan svijet i dobronamjeran svijet, analitičare i političare, sasvim dovoljno”, kazao je Leposavić.

On je naveo da je pripremio temeljni ugovor koji bi trebalo da bude potpisan između države i Srpske pravoslavne crkve (SPC).

“Temeljnim ugovorom će se, ispraviti nepravda prema SPC-u koja je jedina tradicionalna vjerska zajednica koja nije sklopila sa državom”, dodao je Leposavić.

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...