NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Manjinska vlada visokorizičan potez

Krivokapić: Manjinska vlada visokorizičan potez

Podgorica, (MINA) – Manjinska vlada bi bila visokorizičan potez, ocijenio je premijer Zdravko Krivokapić, dodajući da ne zna gdje bi to odvelo Crnu Goru.

On je naveo da formiranje takve vlade zavisi od političke volje pojedinih subjekata, i ponovio da će poštovati volju 41 poslanika.

Vlada je, kako je rekao, kroz četiri programa pokušala da preokrene uticaj dosadašnje politike na građane, kako bi se izdigao njihov standard.

“Najlakše bi bilo da premijer podnese ostavku, jer bi tada svi bili relaksirani, ali maske moraju da spadnu do kraja” kazao je Krivokapić novinarima nakon Premijerskog sata.

On je naveo da ne bi valjalo da se budžet ne usvoji, dodajući da je manje važno ko će ga i na koji način sprovoditi.

“Da smo imali kvalitetnije projekte, budžet je mogao da ide na 400 miliona EUR. Ako je to stvar reagovanja određenih institucija, dajte da se pozabavimo i tim problemima”, rekao je Krivokapić.

Upitan na šta je mislio kada je danas, tokom premijerskog sata, govorio da se “Crnoj Gori neće desiti nova Pozitivna”, Krivokapić je naveo da je govorio o političkoj korupciji.

“Politička korupcija se nije desila 30. avgusta. Tog dana su se desile promjene, sloboda i narodna volja, a narod bi teško mogao da prihvati još jedan vid političke korupcije”, kazao je Krivokapić.

On je rekao da ne zna zašto je jedna koalicija nezadovoljna.

“Tvrdim da ne mogu da budu nezadovoljni jer su dobijali svaku funkciju koju su tražili po dubini”, naveo je Krivokapić.

On je kazao da je, nakon posjete Briselu, optimističan da Crna Gora neće skrenuti sa evropskog puta jer je država dobila nikad veću podršku.

“Nadam se da ćemo u poglavljima 23 i 24 dobiti vremenski okvir, kako bismo možda već u junu sljedeće godine privremena mjerila preveli u završna”, rekao je Krivokapić.

Upitan šta će se desiti u slučaju da budžet ne bude usvojen do kraja ove godine, on je kazao da je takva situacija bila prošle godine, kada je uvedeno privremeno finansiranje.

“Na osnovu saznanja koja imam, 85 odsto građana podržavaju program Evropa sad. Kako jedan poslanik može da kaže da ga to ne interesuje?”, naveo je Krivokapić.

On je, na pitanje da li je istina da ima nelegalizovan objekat u Bijeloj, odgovorio da je ta informacija tačna, ali da je legalizacija objekta u proceduri.

Krivokapić je novinarima kazao da se direktoru Agencije za zaštitu životne sredine Milanu Gazdiću već treći put prijeti, jer profesionalno radi posao.

“On je izložen šikaniranju i maltretiranju određenih grupa, ali džaba je podnijeti krivičnu prijavu sa ovakvim Tužilaštvom”, naveo je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je stabilna, “bezbjedonosno na možda najvećem nivou”, što je, kako je rekao, potvrdio i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg tokom njihovog susreta u Briselu.

“Mislim da svako dobro radi svoj posao. Da li je ovo moje posljednje gostovanje kao premijera, vidjećemo. To me ne brine, bitno mi je da narod dobije veći kvalitet života”, kazao je Krivokapić.

Najčitanije