fbpx
NaslovnicaCrna GoraDF: Sudsko vijeće zbog presude da se suoči s pravdom

DF: Sudsko vijeće zbog presude da se suoči s pravdom

Podgorica, (MINA) – Sudsko vijeće na čelu sa sudijom Suzanom Mugošom, zbog presude u slučaju državni udar, koja, kako smatraju u Demokratskom frontu (DF), ne počiva ni na jednom dokazu, moraće prije ili kasnije da se suoči sa pravdom, poručili su iz tog političkog saveza.

Iz DF-a su reagovali na navode predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore, Vesne Medenice, koja je poručila da sudske presude ne treba da ocjenjuju oni koji nikada nijesu ni ušli u sudnicu i ne znaju sadržinu dokaza.

Komentarišući suđenje za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine, ona je ocijenila da je Mugoša tokom cijelog procesa doživljavala uvrede.

„Zgražavajući čitavu regionalnu javnost, Medenica je saopštila da su lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević prvostepeno osuđeni na pet godina zatvora zbog uvreda koje su iznijeli na račun sudskog vijeća, a ne na osnovu nekakvih dokaza, jer dokaza protiv njih uopšte nema“, kaže se u saopštenju.

Iz DF-a su kazali da je upravo to potvrda da su pravosudne institucije u Crnoj Gori odavno upokojene.

U tom političkom savezu smatraju da je za ovaj proces izabran sastav sudskog vijeća koji će bespogovorno izvršavati sve naloge koji budu dolazili od vrha režima.

„Ovo sudsko vijeće, na čelu sa Mugošom, zbog ovakve presude koja ne počiva ni na jednom dokazu, moraće prije ili kasnije da se suoči sa pravdom, i vrijeme koje će provesti u zatvoru neka iskoriste za odvikavanje od služenja mafiji kako bi se naučili da poštuju Ustav i zakone iznad svega“, rekli su iz DF-a.

Najčitanije