fbpx
NaslovnicaCrna GoraBratić: Neophodno stvoriti što sigurnije okruženje za mlade

Bratić: Neophodno stvoriti što sigurnije okruženje za mlade

Podgorica, (MINA) – Mladi predstavljaju najsnažniju pokretačku snagu društva, poručila je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, navodeći da je, više nego ikada, potrebno stvoriti što sigurnije okruženje za omladinu.

Bratić je, u ime Vlade i Ministartsva prosvjete, nauke, kulture i sporta, svim mladim ljudima širom Crne Gore, Evrope i svijeta čestitala 12. avgust, Međunarodni dan mladih.

Ona je poručila da će Vlada, zajedno sa Ministarstvom i Upravom za sport i mlade, nastaviti da osnažuje koordinacione mehanizme.

„Sa ciljem obezbjeđivanja snažne sinergije između svih relevantnih aktera omladinske politike, uz nezaobilaznu podršku međunarodnih organizacija i institucija kojima su mladi u fokusu“, precizirala je Bratić.

Ona je kazala da su Ministarstvo i Uprava, pored programa razvoja Evropske omladinske kartice, kroz niz zajedničkih programa i projekata ostvarili intenzivnu saradnju sa Regionalnim savjetom za saradnju, UN sistemom i Misijom OEBS-a u Crnoj Gori.

“Takođe, zadovoljstvo nam je da najavimo da ćemo u narednom periodu raditi u partnerstvu i sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori na projektu koji ima za cilj kreiranje Dijaloga između mladih i institucija”, kaže se u saopštenju Bratić.

Ona je najavila da će strateško i programsko razvijanje društveno odgovornih programa za mlade, biti u fokusu zajedničkog djelovanja Ministarstva i Uprave za sport i mlade.

Prema riječima Bratić, Vlada će u narednom periodu intenzivno raditi na kreiranju održivih rješenja za poboljšanje položaja mladih, kao i njihovog ličnog i društvenog razvoja u svim oblastima od javnog interesa.

“Partnerski odnos državnih institucija prema mladima, uz puno uvažavanje njihovih ideja i kreativnosti, jedan je od najboljih pokazatelja spremnosti Vlade da radi na osnaživanju mladih kao aktivnih građana i pokretača pozitivnih društvenih promjena“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...