fbpx
NaslovnicaCrna GoraBratić apelovala na građane da se vakcinišu

Bratić apelovala na građane da se vakcinišu

Podgorica, (MINA) – Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, Vesna Bratić apelovala je na sve građane da se odazovu pozivu na vakcinaciju, kako bi Crna Gora, zajedničkim doprinosom cijelog društva, pobijedila pandemiju i vratila se normalnim tokovima života.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta saopštili su da je Bratić danas, u Univerzitetskom centru u Podgorici, primila prvu dozu Sinofarm vakcine protiv koronavirusa, podržavši tako kampanju masovne vakcinacije.

Bratić je poručila da vjeruje institucijama i podržala zdravstvene radnike.

„Vakcinišem se jer vjerujem da je imunizacija jedini način da pobijedimo COVID-19, sačuvamo javno zdravlje, a zatim i ekonomiju naše zemlje“, kazala je Bratić.

Ona je istakla da ovakve situacije podsjećaju na dragocjenost svakog ljudskog života i na to koliko je važno da se ne posustane u borbi za očuvanje zdravlja cijelog društva.

„Bratić je uputila apel svim građanima da se odazovu pozivu na vakcinaciju u što masovnijem broju, kako bi Crna Gora, zajedničkim doprinosom cijelog društva, pobijedila pandemiju i vratila se normalnim tokovima života“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da se rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović takođe vakcinisao kineskom Sinofarm vakcinom i da je podržao apel Bratić i kampanju vakcinacije.

Najčitanije