fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadović i Bakić u Linjanu

Radović i Bakić u Linjanu

 

Podgorica, (MINA) – Crnogorski stonoteniseri Filip Radović i Luka Bakić učestvovaće na Masters turniru koeficjenta 20 u italijanskom Linjanu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).

Navodi se da je Bakić juče uspješno prošao klasifikacioe preglede i u narednom periodu takmičiće se u kategoriji S10, u kojoj je i Radović.

Mečevi u pojedinačnoj konkurenciji na programu su u četvrtak i petak prijepodne, dok će stog dana u poslijepodnevnom programu i subotu igrati mečevi u ekipnom dijelu.

Radović je kazao da ih u Linjanu očekuje zuzetno kvalitetan i važan turnir za prikupljanje bodova za nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. U Linjanu će nastupiti čak četiri igrača iz TOP 10 svjetske rang liste”, kazao je Radović.

Radovića i Bakića će u Linjanu predvoditi trofejni stručnjak Nikolae Lupulesku.

Predsjednik POK, Igor Tomić kazao je da paraolimpijski pokret u Crnoj Gori obradovala činjenica da je Bakić dobio status paraolimpijca.

“Radi se o iskusnom i kvalitetnom stonoteniseru koji će sa Filipom Radovićem činiti vemo rprezentativnu ekipu u svjetskom parastoni tenisu”, kazao je Tomić.

Turnir u Linjanu okupiće više od 330 stonotenisera iz 30 država svijeta.

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...