fbpx
NaslovnicaCrna GoraUčešće opozicije na izborima u Tuzima višestruko štetno

Učešće opozicije na izborima u Tuzima višestruko štetno


Podgorica, (MINA) – Učešće opozicije na predstojećim izborima u Tuzima bilo bi višestruko štetno, ocijenila je Socijaldemokratska partija (SDP) i saopštila da podržavaoci te partije spadaju u najistrajniji dio Crne Gore na pravoj strani istorije.

Predsjedništvo SDP-a, razmotrajući aktuelnu političku situaciju nastalu povodom Afera Koverat i Atlas, ocijenilo je da samo slijepom nije jasno da nema ni elementarnih uslova za bilo kakve izbore.

Kako se navodi, put do nespornih izbora treba tražiti dijalogom i mehanizmima koji će moći garantovati temeljnu kontrolu inistitucija koje su sada partijske a ne države i time spriječiti dalje devastiranje svih državnih kapaciteta.

“Imajući to u vidu, učešće bilo koga iz opozicije na predstojeće izbore za opštinu Tuzi bilo bi višestruko štetno sa stanovišta javnog interesa i potrebe da se kroz promjenu izbornog ambijenta stane na kraj izbornim zloupotrebama i privatizaciji institucija”, kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo SDP je pozdravilo ogroman napor i građansku hrabrost slobodnih pojedinaca da se i formom građanskih protesta kontinuirano iskazuje bunt povodom afera koje demaskiraju suštinu vladanja u Crnoj Gori.

“Podržavaoci SDP-a spadaju u najistrajniji dio Crne Gore na pravoj strani istorije i sigurni smo da će na adekvatan način dati doprinos ovom građanskom buntu protiv sramoćenja države Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo SDP-a je konstatovalo da se Crna Gora nalazi u vremenu – razotkrivanja modela autokratskog vladanja zarobljenom državom Crnom Gorom i eskalacije političke krize koja ubrzano vodi ovaj narod na rub ekonomsko-socijalnog ponora.

“Nemoć institucija da se izdignu iznad odbrane nezakonitosti autokrate i time zavrijede povjerenje građana, njihova očigledna svrstanost i selektivnost u postupanju samo potvrđuju ocjene o “zarobljenoj državi”, saopštenu od Evropske unije i drugih kredibilnih međunarodnih organizacija sa euroatlantskog prostora”, navode iz te partije.

Afere „Koverat“, kako se ocjenjuje, do kraja je ogolila model “pobjeda”c DPS-a kad se uzima vlast kupovinom ljudske muke i vlada gaženjem Ustava i mimo volje većine građana Crne Gore.

Najčitanije

Mandić čestitao Međunarodni dan mira

Podgorica, (MINA) - Mir je temelj svakog napretka, a očuvanje stabilnosti u regionu prioritet,...