fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoCrnogorski srednjoškolci na Olimpijadi u robotici u Atini

Crnogorski srednjoškolci na Olimpijadi u robotici u Atini


Podgorica, (MINA) – Tim Crne Gore u kome su talentovani srednjoškolci, strastveni prema robotici, tehnologiji i nauci učestvuje na prestižnom FIRST Global Challenge takmičenju, koje je u četvrtak otvoreno u Atini.

FIRST Global Challenge je godišnje takmičenje u robotici u stilu Olimpijskih igara koje organizjje First Committee Association. Ovo takmičenje svake godine održava se u drugom gradu, a prvo je održano u Vašingtonu 2017. godine.

Crnogorski srednjoškolci će na takmičenju demonstrirati tehničke vještine, kreativnost i timski rad u izradi robota koji će rješavati izazove vezane za globalne probleme, poput zaštite životne sredine i održivog razvoja.

“Učešće na ovom takmičenju omogućava im ne samo sticanje novih znanja već i šansu da sarađuju sa vršnjacima iz različitih zemalja, predstavljajući svoju zemlju na svjetskoj sceni”, saopšteno je iz crnogorske ekipe.

Crnu Goru će u Atini predstavljati Nikola Pejović, Viktor Lakčević, Maša Radulović, Anja Milić, Vuk Jovićević i mentori Biljana Krivokapić I Ivan Martinović.

“Anja, Maša, Nikola, Vuk i Viktor daće sve od sebe, a najveća podrška su im mentori Biljana Krivokapić i Ivan Martinović”, poručili su iz crnogorskog tima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije