fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU ponedjeljak počinje Infofest u Budvi

U ponedjeljak počinje Infofest u Budvi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Festival informatičkih dostignuća, Infofest, počeće u ponedjeljak u budvanskom hotelu Avala.

“Poslije nekoliko godina pauze, Infofest se vraća na velika vrata. Sudeći po agendi i interesovanju učesnika, bez obzira na kratko prekinut 30-ogodišnji kontinuitet, ovogodišnji Festival će opravdati epitet centralnog ICT skupa u regionu”, navodi se u saopštenju organizatora.

Festivalske aktivnosti će do srijede, do kada traje događaj, biti organizovane kroz nekoliko programskih cjelina. Tu su kompanijske prezentacije, u okviru kojih će se predstaviti neki od svjetskih tehnoloških giganata, a zatim slijede pažljivo tematski odabrani paneli i predavanja.

Ekskluzivni Infofest partneri ove godine su kompanije Čikom, HP Enterprise, Axians, SBS i ANANAS.

Pored njih, biće prisutne i druge vodeće svjetske tehnološke kompanije CISCO, IBM, MBCOM Broadcom, Fortinet, kao i najznačajnije ICT kompanije iz regiona Infolink, MDS, Saga, Logate i inovativne start up kompanije, kao što su Deepmark i Voltic.

Dostignuća na planu digitalizacije sadržaja predstaviće Zavod za udžbenike i nastavna sredstva iz Podgorice, a Crnogorski olimpijski komitet je nosilac specijalnog programa, na temu Sport i ICT.

U okviru nekoliko panela biće obrađeno više značajnih tema, između ostalih, Lavirinti vještačke inteligencije, Digitalizacija usluga u javnoj upravi, Izazovi upravljanja energetskim sistemima, kao i panel Pametni gradovi-sigurni gradovi, čiji je pokrovitelj kompanija Čikom, koja se i ove godine predstavlja u formi ekskluzivnog učesnika.

Sadržaj ovogodišnjeg Infofesta posebno će obogatiti predavanje Dejana Cvetkovića, na temu Budućnost vještačke inteligencije.

Predavanje po pozivu održaće i Divya Siddarth, koja je, po ocjeni magazine Time, jedna od 100 najuticajnijih osoba u svijetu vještačke inteligencije.

Organizator Infofesta je kompanija Biznis Link, a agenda, kao i mogućnost za individualne prijave, nalazi se na sajtu www.infofest.com.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

DPS, Demokratska partija socijalista,

Zatražili hitnu sjednicu danilovgradskog parlamenta

Podgorica, (MINA) - Klub odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini opštine (SO) Danilovgrad...