fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVučurović: Tužilaštvo trebalo odmah da reaguje

Vučurović: Tužilaštvo trebalo odmah da reaguje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Državni organi, prije svih tužilaštvo, trebalo je da reaguju odmah po objavljivanju informacija Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i procesuiraju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i njegovog sina Blaža, saopštio je poslanik Demokratskog fronta (DF), Jovan Vučurović.

On je u Jutarnjem programu TVCG, komentarišući globalnu istragu o off shore kompanijama koju je u nedjelju iznio MANS i po kojoj su Đukanović i njegov sin skrivali vlasništvo u preko pet država, napomenuo da je u pitanju istraživanje globalne novinarske istraživačke mreže, a ne istraživanje MANS-a kako su to htjeli da predstave u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

On smatra da su Milo i Blažo Đukanović odmah po objavljivanju informacije trebalo da budu pozvani da objasne navode iz istraživanja, prenosi portal RTCG.

“Da živimo u nekoj demokratskoj i uređenoj državi koja ima institucije, sudstvo i tužilaštvo, već sinoć bi u tim državama bili procesuirani Milo i Blažo Đukanović i već sinoć bi makar bili pozvani na saslušanje da objasne tokove novca i zašto su sakrili svoje kompanije u pet i više država svijeta, ali u Crnoj Gori se to ne dešava”, kazao je Vučurović.

On je poručio da je sada na potezu tužilaštvo i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

“Pribojavam se da ćemo danas ili sjutra imati neku od konferencija za novinare na kojoj ćemo, umjesto jasnih stvari koje bi trebalo da čujemo od gospodina Katnića, prisustvovati još jednoj ‘cirkuskoj predstavi’, a ne konferenciji za novinare”, zaključio je Vučurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije