fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović podnio ostavku na sve funkcije u PES-u

Milatović podnio ostavku na sve funkcije u PES-u

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore i zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad (PES) Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u toj partiji.

Milatović je naveo da ostavku na sve funkcije u PES-u daje jer je dosadašnji način rada suprotan obećanom i vrijednostima koje je imao na umu prilikom stvaranja Pokreta.

On je kazao da su, prilikom osnivanja PES-a, građanima obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive.

“Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju”, napisao je Milatović na društvenoj mreži X.

Kako je rekao, obećali su i drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti.

“Dosadašnji način rada je suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta. Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu”, naveo je Milatović.

On je poručio da je PES bio i da će ostati važan dio njega, jer su zajedno ispisivali istoriju demokratskih promjena u državi.

“Kao i do sada, isključivo vodjen interesima građana, kao Predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta”, zaključio je Milatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Šahistkinje Elektroprivrede odbranile titulu

Podgorica, (MINA) - Šahistkinje nikšićke Elektroprivrede odbranile su titulu prvaka Crne Gore. Elektroprivreda je do...