fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković danas u parlamentu

Marković danas u parlamentu


Podgorica, (MINA) – Premijer Duško Marković odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

Poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić pitaće šta Vlada planira da preuduzme u zdravstvenom i ekonomskom smislu da suzbije moguće posljedice pandemije, ukoliko dođe do novog talasa u Crnoj Gori.

Nikolić će pitati Markovića, ukoliko dođe do novog talasa pandemije, da li će država biti spremna da i dalje na efikasan način očuva zdravlje građana i stabilnost ekonomije.

Predstavnik Kluba poslanika manjinskih partija Genci Nimanbegu pitaće Markovića kako je zadovoljan radom i rezultatima Vlade od formiranja 28. novembra 2016. u vezi sa unapređenjem prava i položaja manjinsklh naroda u sprovođenju Ustava.

“Da li ocjenjujete li da ste napravili iskorak u ispunjenju tih Ustavom zagarantovanih prava? Koja su ključna područja djelovanja na koja se mora svaka buduća vlada fokusirati da bi unaprijedila položaj manjinskih naroda”, pitaće Nimanbegu.

Poslanik Demosa Miodrag Lekić pitaće Markovića da li je „tzv. reformska inicijativa ambiciozno nazvana Savez za Evropu, koja je medijski bila promovisana razgovorima sa društvenim subjektima, bila još jedna politikantska priredba“ ill premijer može da građanima saopšti njene rezultate u interesu demokratskog preobražaja društva.

“Da li ste lično svjesni poraznog bilansa u kojem ste, umjesto građenja evropskih standarda, zajedništva u zemlji, održive ekonomije i demokratskih institucija na bazi podjele vlasti – sve to sistematski razgrađivali”, navodi se u pitanju Lekića.

On će pitati da li Marković smatra da je “politički pogrešno, i nemoralno, gurati građane u raskole na ivici unutrašnjih sukoba i žrtava”.

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević pitaće premijera „da li se izjave nekih ministara mogu shvatiti kao priznanje Vlade da je neoliberalni ekonomski model, koji vlast u kontinuitetu sprovodi od 1998. godine, doživio krah i doveo do ekonomske korupcije, siromaštva, ekstremne socijalne nejednakosti, dužničkog ropstva i sloma javnih finansija“.

Poslanika Socijaldemokrata Borisa Mugošu interesuje da li Vlada Crne Gore razmatra mogućnost smanjenja fiskalnog opterećenja na zarade, posebno u dijelu doprinosa.

Raško Konjević iz Socijaldemokratske partije pitaće da li je Vlada razmatrala problematiku kompanija u većinskom državnom vlasništvu koje posljednjih godina bilježe negativne rezultate i gomilaju poreske i druge dugove.

Predstavnika Posebnog kluba poslanika Gorana Radonjića interesuje kada će radnicima “Radoja Dakića” biti isplaćeno ono što im se duguje na osnovu pravosnažnih odluka.

Najčitanije

Crna Gora dobila pozitivan IBAR

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je, na današnjoj Međuvladinoj konferenciji sa Evropskom unijom (EU)...