fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMaturanti lakše do izbora zanimanja i sezonskog posla

Maturanti lakše do izbora zanimanja i sezonskog posla

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sajmovi obrazovanja i sezonskog zapošljavanja, Dan otvorenih vrata i Summer job 2022, koji su danas otvoreni, pomoći će maturantima da se bolje upoznaju sa programima fakulteta i lakše pronađu sezonsko zaposlenje.

Sajmovi, koji su otvoreni u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru, tradicionalno se organizuju u saradnji Karijernog centra i Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (UCG).

Dan otvorenih vrata namijenjen je svim maturntima sa ciljem da se upoznaju sa uslovima upisa i studiranja na fakultetima Univerziteta. Svoj program predstavilo je 19 fakulteta, odnosno 128 studijskih programa, prenosi Mediabiro.

Summer job 2022 prilika je za sve zainteresovane da na najjednostavniji način pronađu sezonsko zaposlenje, jer se na jednom mjestu studentima i maturantima predstavilo više od 40 uglednih poslodavaca iz cijele Crne Gore.

Menadžer Karijernog centra, Ivica Todorović, poručio je da je ovo prilika da maturanti iz cijele Crne Gore već danas zakorače u svijet visokog obrazovanja.

On je maturantima poručio da imaju priliku da se upoznaju sa programima 19 fakulteta Univerziteta u Podgorici, Nikšiću, Cetinju i Kotoru.

„Nadam se da ćete u razgovorima sa predstavnicima fakulteta otkloniti sve dileme koje imate oko izbora svoje buduće profesije i postati dio porodice od preko 20 hiljada studenata“, naveo je Todorović.

Prorektor za nastavu UCG-a, Veselin Mićanović, kazao je da prilikom izbora fakulteta i buduće profesije treba da se rukovode činjenicom da biraju ono zanimanje za koje imaju ljubav, volju, kapacitete i sposobnosti.

„Danas se nalazite na jednoj od najvažnijih životnih raskrsnica – odabir budućeg zanimanja, koje će učiniti vaš život u perspektivi srećnim i zadovoljnim i obezbijediti životnu egzistenciju vama i vašim porodicama“, poručio je Mićanović.

On je dodao da će i ove godine biti omogućen elektronski upis.

Direktorica Direktorata za tercijalno obrazovanje u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, Neda Ojdanić, istakla je da je ovaj događaj prilika da maturanti kroz kvalitetnu prezentaciju fakulteta Uuniverziteta sagledaju sve mogućnosti koje im se pružaju po završetku srednje škole.

„Pored toga, sajam sezonskog zapošljavanja namijenjen je studentima svih godina studija, te će nesumnjivo doprinijeti boljoj zaposlenosti mladih i istovremeno uticati na jačanje ljudskih kapaciteta i stvaranje kvalitetnog i konkurentnog kadra na tržištu rada“, kazala je Ojdanić.

Predsjednik Studentskog parlamenta, Saša Roćen, saopštio je da je zadovoljan zbog toga što je ova organizacija, zajedno sa Karijernim centrom, nastavila realizaciju projekata koji su prepoznati među studentima i maturantima, kao i u cjelokupnoj javnosti.

„Naš cilj je da mladima olakšamo izbor fakulteta, doprinesemo njihovom lakšem zapošljavanju tokom ljetnjih mjeseci i pošaljemo poruku da u Crnoj Gori imamo i kvalitetne studente i radnu snagu koja je spremna da odgovori svim potrebama poslodavaca“, zaključio je Roćen.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Tehnološki sektor podržao rast indeksa

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u ponedjeljak berzanski indeksi porasli, nastavivši...