fbpx
NaslovnicaMINA ServisiMINA OTSDa li ste nekada imali priliku da gledate afričke pingvine putem 5G...

Da li ste nekada imali priliku da gledate afričke pingvine putem 5G live streama?

Kompanije Huawei i Telekom emitovale su prvi 5G prenos uživo ugroženih pingvina u Africi kako bi podigle svijest o očuvanju ove vrste, ali ujedno i istakle ulogu 5G mreže i tehnologije za očuvanje i zaštitu životne sredine.

Prenos je emitovan na globalnim i lokalnim platformama društvenih mreža kompanije Huawei, a snimao se predio Boulders Beach-a u Kejptaunu na kome živi najveća grupa afričkih pingvina u Južnoj Africi.

Zahvaljujući live stream-u gledaoci su mogli da se upoznaju sa jedinstvenom kolonijom pingvina, a dodatno je ilustrovan potencijal 5G mreže kao pokretača očuvanja životne sredine. Live stream je takođe izazvao i veliko interesovanje stranih turista za ovu oblast.

Afrički pingvini nalaze se na Crvenoj listi ugroženih vrsta IUCN-a, a postavljanje 5G kamera na ovoj teritorijii stručnjacima će omogućiti posmatranje svakog pokreta pingvina u cilju njihove zaštite.

Kompanija Huawei je uključena u nekoliko sličnih inicijativa za očuvanje, uključujući projekat koji koristi obnovljene Huawei uređaje i Huawei Cloud AI za zaštitu prašuma.

https://www.techfinancials.co.za/2021/12/10/huawei-and-telkom-partner-for-a-5g-live-stream-of-african-penguins/

kontakt pošiljaoca: [email protected]

Najčitanije