fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMugoša: Vlada i poslanici PES-a da povuku sporne izmjene Zakona o državnoj...

Mugoša: Vlada i poslanici PES-a da povuku sporne izmjene Zakona o državnoj imovini

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Šef poslaničkog kluba Socijaldemokrata (SD) u parlamentu, Boris Mugoša, tražio je od Vlade i poslanika Pokreta Evropa sad (PES) da povuku sporne predloge izmjena Zakona o državnoj imovini, kao i da se o tome otvori ozbiljna javna rasprava.

On je predložio da se o tom važnom sistemskom zakonu i njegovim potencijalnim izmjenama otvori ozbiljna javna rasprava u koju bi se, osim Vlade i Skupštine, uključili i nezavisni eksperti za tu oblast, Zajednica opština, NVO sektor i privredna udruženja.

Mugoša je pozvao Vladu da amandmanski djeluje na svoj predlog izmjena i dopuna Zakona i izbriše predloženu izmjenu kojom se suštinski urušava Ustavom definisana uloga Skupštine, koja, prema tom predlogu, neće više odlučivati o stvarima i dobrima u državnoj imovini vrijednijim od 150 miliona EUR. On je dodao da će Skupština imati pravo na to samo u slučaju kada se radi o imovini vrednijoj od 300 miliona EUR, dok će do te vrijednosti odluke donositi Vlada.

Mugoša je pozvao i kolege iz PES-a da povuku predlog svojih amandmana na Zakon koji su izazvali negativne reakcije predstavnika partija, vlasti, opozicije i NVO sektora.

On je saopštio da je Zakon o državnoj imovini, kojim se uređuje korišćenje, upravljanje i raspolaganje stvarima i drugim dobrima koja pripadaju Crnoj Gori ili lokalnoj samoupravi, usvojen 2009. godine i da od tada nije bilo izmjena i dopuna.

Prema riječima Mugoše, 15 godina od donošenja Zakona, prvo Vlada a onda i poslanici PES-a “na brzinu” i bez adekvatne javne rasprave predlažu veoma diskutabilne izmjene važnih članova tog zakonskog rješenja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...