fbpx
NaslovnicaGlavna vijestViše od 300 žrtava razornog zemljotresa

Više od 300 žrtava razornog zemljotresa

Port-o-Prens, (MINA) – Najmanje 304 osobe su poginule, a stotine su povrijeđene u razornom zemljotresu koji je u subotu pogodio jugozapadni Haiti, saopštile su lokalne vlasti.

Potres je devastirao ovu siromašnu karipsku državu, rušeći crkve, hotele, škole, kuće, prenosi Rojters.

Zemljotres je bio magnitude 7,2 stepena, ali poslije glavnog potresa uslijedila je serija nešto slabijih, od kojih je jutrošnji iznosio 5,9 stepeni.

Epicentar zemljotresa bio je osam kilometara od grada Peti Trud Nip, oko 150 kilometara zapadno od glavnog grada Port-o-Prensa, na deset kilometara dubine, saopšteno je iz američke Agencije za geologiju.

Zemljotres se osjetio do Kube i Jamajke, a premijer Haitija Arijel Anri proglasio je vanredno stanje u četiri najpogođenija područja zemlje i poručio da neće tražiti međunarodnu pomoć dok ne budu poznate razmjere štete.

On je potvrdio da su neki gradovi skoro potpuno razoreni i da će vlada pomoći ugroženima, naročito u prioblanom gradu Le Kaj.

“Najvažnije je da se iz ruševina izvuče što više preživjelih. Čuli smo da su lokalne bolnice, posebno u Le Kaju, pune povrijeđenih ljudi”, rekao je premijer.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije