fbpx
NaslovnicaGlavna vijestUsvojenom Odlukom Vlada stavila pečat na antidržavno djelovanje

Usvojenom Odlukom Vlada stavila pečat na antidržavno djelovanje

Podgorica, (MINA) – Usvajanjem Predloga odluke o sticanju državljanstva, mimo znanja i učešća predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Vlada Zdravka Krivokapića stavila je pečat na svoje antidržavno djelovanje, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Poslanica te partije Marta Šćepanović kazala je da je upravo usvajanjem Predloga izmjene odluke o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, Vlada sprovela u djelo plan da u crnogorsko državljanstvo i birački spisak uvede više hiljada osoba porijeklom iz Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.

Prema njenim riječima, time bi se i sproveo etnički, demografski i izborni inženjering.

“Time je, u nedostatku hrabrosti da se suoči sa argumentovanim kritikama na sjednici na kojoj se izglasalo nepovjerenje, najgora Vlada u istoriji Crne Gore posljednje sate trajanja utrošila onako kako je i obilježila kompletan mandat, kršenjem crnogorskog zakonodavstva i uvođenjem Crne Gore u velikosrpski nacionalni projekat”, rekla je Šćepanović.

Ona je kazala da je isti plan, sada već bivša Vlada, željela da sprovede u djelo još u aprilu prošle godine, ali je odustala nakon protesta i oštrog usprotivljenja crnogorske javnosti.

“Nakon ovog posljednjeg čina može se konstatovati da je tom odlukom dat svojevrsan pečat djelovanja i rada koji su od formiranja Vlade bili u direktnoj suprotnosti sa državnim interesima Crne Gore, i za čije pogubne posljedice će biti potrebno vrijeme kako bi se sanirale i ispravile”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

marihuana

Rožajska policija pronašla 40 kilograma marihuane

Podgorica, (MINA) - Rožajska policija pronašla je sinoć u napuštenom objektu 40 kilograma marihuane,...