fbpx
NaslovnicaGlavna vijestEU da ostane aktraktivna zemljama kandidatima za članstvo

EU da ostane aktraktivna zemljama kandidatima za članstvo


Podgorica, (MINA) – Evropska unija (EU) treba da pokaže stabilnost i ostane aktraktivna zemljama koje su kandidati za članstvo, ocijenio je premijer Dritan Abazović u razgovoru sa francuskim ambasadorom u Crnoj Gori Kristijanom Timonijeom.

Iz Vlade je saopšteno da su, razgovarajući o francuskom predsjedavanju EU, sagovornici razmijenili mišljenje o nedavno upućenom non paper-u predsjednika Francuske Filipa Makrona zemljama EU.

Podsjeća se da je tom dokumentu iznijeta ideja o formiranju Evropske političke zajednice, kao sveobuhvatnog evropskog političkog foruma koji bi omogućio izgradnju zajednice svih evropskih zemalja, bez obzira na njihov status u EU ili odnosima sa Unijom.

Abazović je, kako su kazali, rekao da je za Crnu Goru važno da takva ideja nije zamjena za članstvo u EU naglašavajući da je, za razliku od statusa quo, uvijek bolje razmjenjivati mišljenja i ideje o Evropi i njenoj perspektivi.

“Razgovarajući o nedavnoj posjeti Ukrajini, Abazović je istakao da je Crna Gora pokazala da je spremna da se solidariše i pomogne prijateljima u nevolji u domenu svojih mogućnosti”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je sastanku prisustvovala i zamjenica ambasadora Slovenije u Crnoj Gori Goranka Krošelj s kojom je zajednički razmotrena realizacija ranije započetih projekata u oblasti sajber bezbijednosti, IT sektora, nauke i obrazovanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije