fbpx
NaslovnicaCrna GoraPojačati prisustvo uniformisane policije u sjevernim opštinama

Pojačati prisustvo uniformisane policije u sjevernim opštinama

Podgorica, (MINA) – Savjeta za građansku kontrolu rada policije pozvao je da, dok traje potraga za osumnjičenim za dvostruko ubistvo u selu Sokolac, bude pojačano prisustvo uniformisane policije u opštinama na sjeveru države, u cilju unapređenja osjećanja sigurnosti.

Iz Savjeta su u saopštenju naveli da žale zbog zločina u Bijelom Polju i da su zabrinuti što dosadašnje aktivnosti Uprave policije nijesu bile dovoljno preventivne i uspješne.

Oni su pozvali direktora Uprave policije Zorana Brđanina da naloži češće oglašavanje policijske organizacije, u cilju blagovremenog i adektvatnog informisanja građana.

“U cilju unapređenja osjećanja sigurnosti, Savjet poziva da se u opštinama sjeverne Crne Gore poveća prisustvo uniformisane policije, kao i da se obezbijedi kvalitetan rad dežurne službe i pouzdana komunikacija sa građanima”, kaže se u saopštenju.

Iz Savjeta su istakli da neće doprinositi kritici i diskusiji o propustima krivičnopravnog sistema i policijske organizacije.

Oni su pozvali starješine i policijske službenike da ne dovodeći ni u jednom u trenutku u pitanje svoje živote i zdravlje, ulože napore kako bi osoba koja se potražuje zbog najtežih krivičnih djela bila lišena slobode i izvedena pred sud.

“Za razliku od brojnih ranijih ozbiljnih zločina, vrijeme je da crnogorsko društvo počne da uči iz ovakvih događaja i gradi kvalitetniji odgovor na iste kao i koncept prevencije”, poručili su iz Savjeta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

vremenska prognoza

Vremenska prognoza: Danas pretežno sunčano, do 25 stepeni

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, sa najvišom dnevnom...