fbpx
NaslovnicaCrna GoraZadržano pet osoba zbog nasilja u porodici

Zadržano pet osoba zbog nasilja u porodici

Podgorica, (MINA) – Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici saopštilo je da je zadržalo pet osoba zbog nasilja u porodic.

U saopštenju se navodi da je podgoričko ODT odredilo zadržavanje do 72 sata D.M. zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

“Osumnjičeni je, nakon verbalne rasprave, svoju brataničnu udario drvenom letvom po ruci i gađao je drvenim cjepanicama koje su je pogodile u skočni zglob i nanijele joj lake tjelesne povrede”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je zadržan i D.M. zbog kršenja mjere bezbjednosti udaljenje iz stana i drugih prostorija za stanovanje.

Iz ODT su rekli i da je D.T. zadržan zato što je, u prisustvu djece, drskim i bezobzirnim ponašanjem narušio duševni integritet supruge K.T., unijevši joj se u lice nakon kraće verbalne rasprave i upućujući riječi zbog kojih je osjetila strah i uznemirenost.

“R.G. je zadržan zato što je u prisustvu maloljetnog djeteta, pod uticajem alkohola, nakon kraće verbalne rasprave, udario suprugu M.G. otvorenom šakom u predjelu glave, tačnije bubne opne, a zatim rukom počupao za kosu i tako vukao kroz čitavu kuću, kako bi je izbacio”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je D.P. zadržan je zbog osnova sumnje da je lako tjelesno povrijedio maloljetnog sina i suprugu.

“Osumnjičeni je, nakon verbalne rasprave zadao više udaraca zatvorenom šakom u predjelu glave supruzi, zatim više udaraca u predjelu tijela, nakon čega je maloljetnom sinu zadao udarac nogom u predjelu koljena, kao i jedan udarac u predjelu desne strane lica”, kazali su iz ODT Podgorica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

cedis

U utorak isključenja u više gradova

Zbog planiranih radova na mreži, u utorak 22. oktobra, bez napajanja električnom energijom će ostati: Podgorica -...